Тема дисципліни, тема лекції



Скачати 76.66 Kb.
Дата конвертації17.11.2016
Розмір76.66 Kb.

п/п

заняття

Тема дисципліни, тема лекції

Кількість годин

План лекції

1

1

Тема 1.1 Загальна характеристика кухонь країн СНД і Балтії.



2



1.Особливості технології виробництва страв і кондитерських виробів кухонь країн Балтії, Азії та Кавказького регіону

2. Особливості механічної і теплової кулінарної обробки сировини та напівфабрикатів у цих кухнях.


2

3

Тема1.2 Загальна характеристика кухонь народів країн Європи, Азії, Америки, Австралії та Африки


2

1. Особливості кухонь народів Європи.

2. Особливості використання сировини та харчових продуктів в американській, канадській і кубинській кухнях.

3. Особливості приготування страв і виробів у кухнях країн Азії.


3

5

Подорожування іноземних громадян в Україну: види та характеристика.

2

1. Види подорожувань іноземних громадян: туризм, ділові поїздки, їх характеристика.

2. Культурно - освітні, оздоровчі та інші поїздки, їх характеристика.


4

6

Туристичні документи іноземних громадян.

2

1. Види та класи туристичних документів залежно від виду подорожування.

2. Порядок оформлення документів іноземних громадян при безготівкових і готівкових розрахунках.

5

7



Тема 2.2Особливості організації обслуговування іноземних туристів.

2

1.Особливості організації обслуговування іноземних туристів на підприємствах ресторанного господарства.

2. Порядок складання меню для харчування іноземних туристів. (Види меню).

3.Правила подавання страв і напоїв: порядок і послідовність.

6

9



Тема 2.3Організація обслуговування іноземних громадян, що проживають у готелі.


2


1. Основи готельного і туристичного бізнесу

2. Характеристика типів готельних господарств

3. Поняття готельного сервісу.


7


11

Обслуговування іноземних туристів та окремих

громадян.




2

1. Основи етикету при спеціальних формах обслуговування іноземних громадян.

2. Вимоги до персоналу при обслуговуванні іноземних громадян.

8

12

Обслуговування іноземних туристів під час конференцій, фестивалів та презентацій.

2

1.Особливості обслуговування іноземних туристів та окремих громадян під час конференцій, фестивалів та презентацій.

2. Кейтеринг та особливості організації обслуговування при наданні кейтерингових послуг.

3. Форми обслуговування іноземних туристів та окремих громадян.

9

13

Складання меню та сервірування столів для спеціальних видів обслуговування.

2

1. Порядок складання меню для спеціальних видів обслуговування.

2. Вибір виду обслуговування.

3.Підготовка та сервірування столів.

10

15

Протокол та вимоги до нього.

2

1. Поняття протоколу та вимоги до нього.

2. Особливості протоколу держав далекого і близького зарубіжжя

11

16

Організація офіційних прийомів.

2

1. Організація офіційних прийомів: види та характеристика.

2. Оформлення візиток і запрошень.

12

17

Організація неофіційних бенкетів.

2

1. Організація неофіційних бенкетів; вибір виду обслуговування.











2. Вимоги до офіціантів під час проведення неофіційних бенкетів.

3. Порядок розташування гостей за столом.


Самостійна робота студента

п/п

Тема дисципліни, тема практичного заняття

Кількість годин

Зміст самостійної

роботи

Форма поточного контролю

1

Тема 1.1 Загальна характеристика кухонь країн СНД, Балтії.

2

1. Асортимент страв та особливості харчування народів:

а) Казахстану;

б) Узбекистану;

в) Таджикистану;



г) Туркменістану.


Письмова

2

Тема 1.2 Загальна характеристика кухонь народів країн Європи, Азії, Америки, Австралії, Африки.

2

1. Технологія приготування та подавання страв, кулінарних і кондитерських виробів австралійської та новозеландської кухонь.

Письмова

3

Тема 2.1 Види подорожувань іноземних громадян в Україну. Їхні туристичні документи.

2

1. Види подорожувань іноземних громадян, їх характеристика.

Письмова

4

Тема 2.2 Особливості організації обслуговування іноземних туристів.

2

1. Порядок складання меню для харчування іноземних туристів.

Письмова

5

Тема 2.3 Організація обслуговування іноземних громадян, що проживають у готелі.

2

1. Характеристика типів готельних господарств.

Письмова

6

Тема 2.4 Спеціальне обслуговування іноземних туристів і окремих громадян.

4

1. Організація праці обслуговуючого персоналу.

Письмова

7

Тема 2.5 Організація обслуговування офіційних і неофіційних бенкетів.

4

1.Організація праці офіціантів під час проведення бенкетів з повним або частковим обслуговуванням.

Письмова


Перелік навчально – методичної літератури


  1. Закон України «Про туризм» ( зі змінами та доповненнями від 2001р)

  2. ДСТУ ISO 9000 - 2001 - система управління якості

  3. ДСТУ 4281:2004 «Заклади ресторанного господарства (класифікація)»

  4. ДСТ 30524 - 97 «Громадське харчування. Вимоги до виробничого персоналу».

  5. «Ліцензійні умови впровадження господарської діяльності з організації іноземного, внутрішнього, зарубіжного туризму, екскурсійної діяльності.» від 17 січня 2001р.N7/ 62.

  6. «Правила в’їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію» від 29 грудня 1995р (зміни та доповнення від 19 квітня 2006р).

  7. «Правила користування готелями і аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг» від 2 квітня 2004р. N413/9012.

  8. «Методика розрахунку обсягів туристичної діяльності» від 12 листопада 2003р.N 142/394.

  9. «Інструкція про порядок оформлення ваучера на надання туристичних послуг та його використання» від 6 червня 2005р. N50.

  10. «Межрегиональная гармонизация критериев гостиничной классификации на основе классификационных стандартов» схвалена регіональною комісією ВТО Мадрид, 1989р.

  11. Декрет Кабінету Міністрів України «Про стандартизацію і сертифікацію»

  12. «Международные гостиничные правила» схвалені Радою Міжнародної готельної асоціації від 2 .11. 1981р. Непал.

  13. Архіпов В.В. «Організація ресторанного господарства», К: «Центр учбової літератури» «Фірма Інкос», 2007р.

  14. Архіпов В.В. Іванникова Т.В. Архіпова А.В. «Ресторанна справа: асортимент, технологія і управління якістю продукції в сучасному ресторані», К: «Фірма Інкос» Центр навчальної літератури, 2007р.

  15. Аксенова М. Кошельов І. «Современная енциклопедия. Кулинарные традиции мира». «Аванта», Москва, 2003р.

  16. Джон Уокер «Введение в гостеприимство» М: «ЮНИТИ» 1999р.

  17. Завадинська О.Ю. Литвиненко Т.Є. «Організація ресторанного господарства за кордоном», Київ, 2004р.

  18. Лук’янова Л.Г. Дорошенко Т.Т. «Уніфіковані технології готельних послуг»К: «Вища школа» 2001р.

  19. Роїна О.М. «Туристична діяльність в Україні. Нормативно - правове регулювання», К: КНТ, 2006р.

  20. Сало Я.М. «Організація обслуговування населення на підприємствах харчування», Львів, «Афіша», 2005р.

  21. Сокол Т.Г. «Основи туристичної діяльності», Київ «Грамота», 2006р.


База даних захищена авторським правом ©lecture.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка