Дипломної освіти «затверджую»



Скачати 126.67 Kb.
Дата конвертації31.12.2016
Розмір126.67 Kb.
ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ім. Данила Галицького
ФАКУЛЬТЕТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Голова Вченої ради ФПДО

Декан ФПДО доц. О.Є.Січкоріз

РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОГО

ЦИКЛУ ТУ
_________________Дієтологія________________

(назва циклу)



ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ__дієтологія_та гастроентерологія

(назва спеціальності)


Засідання методичної комісії Засідання методичної комісії

«___» __________200 р. «___» ____________200 р.

протокол № протокол №


Завідувач кафедри Голова методичної комісії
_____________________ ______________________

проф., д.м.н. Андріюк Л.В. доц., к.м.н. Січкоріз О.Є.

Пояснювальна записка
Головною метою циклу тематичного удосконалення "Дієтологія" є поглиблення теоретичної і практичної підготовки лікарів-дієтологів і гастроентерологів.

В програму входять основні розділи дієтології: соціальна гігієна та організація харчування, раціональне харчування, харчування при захворюваннях органів травлення, кровообігу, дієтотерапія при захворюваннях нирок, при хірургічних захворюваннях, при порушеннях обміну речовин та суміжних дисциплін.

Із суміжних дисциплін за додатковими програмами включено розділи з організації екстреної медичної допомоги населенню при надзвичайних ситуаціях, проблеми СНІДу та вірусних гепатитів.

Склад робочої групи:

1. Величко Л.М. – к.м.н., доцент кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини ФПДО Львівського національного медичного університету

ім. Д.Галицького.

2. Яцюк В.М. - к.м.н., асистент кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини ФПДО Львівського національного медичного університету

ім. Д.Галицького.

3. Зав’ялова О.Р. - к.м.н., асистент кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини ФПДО Львівського національного медичного університету

ім. Д.Галицького.

4. Круглій Ю.З. - асистент кафедри реабілітації та нетрадиційної медицини ФПДО Львівського національного медичного університету

ім. Д.Галицького.

НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН

циклу тематичного удосконалення за фахом "Дієтологія"
Тривалість навчання: 0,5 міс. ( 78 год.)

Мета навчання: поглиблення теоретичної і практичної підготовки лікарів-дієтологів і гастроентерологів.


№№

код


курсу

Назва курсу

К-сть учбових годин

Лекцій

Прак­тичні

Семінари

Разом

01

Фізіологія і біохімія харчування.

2

12

-

14

02

Соціальна гігієна та організація охорони здоров'я та харчування.

-

10

-

10

03

Раціональне харчування.

2

8

-

10

04

Технологія приготування лікувальних страв.

-

6

-

6

05

Харчування при захворюваннях органів травлення.

2

12

4

18

06

Харчування при захворюваннях системи кровообігу.

-

2

2

4

07

Дієтотерапія при захворюваннях нирок.

-

-

2

2

08

Дієтотерапія при порушеннях обміну речовин.

2

-

4

6

09

Дієтотерапія при хірургічних захворюваннях.

-

-

2

2

10

Харчування при захворюваннях інших органів і систем.

-

-

2

2

14

Додаткові програми:

-

-

-

-

14.1

Організація екстреної медичної допомоги населенню при надзвичайних ситуаціях.

-

2

-

2

14.2

Проблеми СНІДу та вірусних гепатитів.

-

2

-

2




Разом:

8

54

16

78

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН ЛЕКЦІЙ

циклу ТУ " Дієтологія"




Код.

Тема

Год.

1.

01.01.03

Нейрогуморальна регуляція системи травлення.

2

2.

03.02

Сучасні теорії харчування.

2

3.

05.02.05.

Харчування хворих на виразкову хворобу.

2

4.

08.01

Харчування при цукровому діабеті.

2







Всього:

8 год.

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

циклу ПАЦ " Дієтологія"






Код.

Тема

Год

1.

05.04

Харчування при захворюваннях підшлункової залози.

2

2.

05.05

Харчування при патології печінки.

2

3.

06.02

Дієтотерапія при серцево-судинних захворюваннях.

2

4.

07

Дієтотерапія при захворюваннях нирок.

2

5.

08.01

Дієтотерапія при цукровому діабеті.

2

6.

08.02

Дієтотерапія при ожирінні.

2

7.

09.02.

Дієтотерапія у післяопераційний період.

2

8.

10.05

Харчова алергія.

2







Всього:

16 год.

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ



циклу ТУ" Дієтологія"




Код.

Тема

Год

1.

01.01.01

Травлення у різних відділах травного каналу.

2

2.

01.02

Патфізіологія білкового обміну.

2

3.

01.03

Патфізіологія вуглеводного обміну.

2

4.

01.04

Патфізіологія ліпідного обміну.

2

5.

01.05

Патфізіологія водно-сольового обміну.

2

6.

01.06

Клінічна вітамінологія

2

7.

02.02

Організаційні основи харчування в лікувально-профілактичних закладах.

2

8.

02.02.08

Контроль за санітарно-гігієнічним станом харчоблоку.

2

9.

02.03

Директивні законодавчі документи по організації лікувального харчування в лікувально-профілактичних підприємствах.

2

10.

02.05

Санітарно-гігієнічні вимоги до харчоблоків в лікувально-профілактичних підприємствах.

2

11.

02.06

Харчові отруєння і їх профілактика.

2

12

03.01

Актуальні питання раціонального харчування.




13.

03.06

Гігієнічні вимоги до харчових продуктів і їх експертиза.

2

14.

03.07

Основи лікувально-профілактичного харчування.




15.

03.09

Харчування дітей та підлітків.

2

16.

04.01

Технологія приготування дієтичних страв.

2

17.

04.01.01

Первинна обробка продуктів.

2

18.

04.01.02

Теплова обробка продуктів.

2

19.

05.01

Харчування при захворюваннях стравоходу та шлунка.

2

20.

05.01.02

Харчування при рефлюкс-езофагітах.

2

21.

05.02.01

Харчування при гострому гастриті.

2

22.

05.02.02

Харчування при хронічному гастриті.

2

23.

05.04

Харчування при захворюваннях підшлункової залози

2

24.

05.07

Внутрішнє використання мінеральних вод.

2

25.

06.04

Дієтотерапія при ревматизмі.

2

26.

14.1

Організація екстреної медичної допомоги населенню при надзвичайних ситуаціях.

2

27.

14.2

Проблеми СНІДу та вірусних гепатитів.

2







Всього:

54


База даних захищена авторським правом ©lecture.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка